Siirry suoraan sisältöön.

Puujalka ei ole vitsi

Puu on luonnollinen ja kierrätettävä materiaali lastoitukseen.

Suomessa keksitään jatkuvasti uusia vastuullisia ja ekologisempia materiaaliratkaisuja, joiden raaka-aineena käytetään kotimaista puuta.

Luunmurtumien hoito mullistui uudella materiaalilla.

Biokomposiittimateriaali on edeltäjiään ympäristöystävällisempää ja potilaalle miellyttävämpi kantaa.

Yksi viime vuosien innovaatioista on uuden sukupolven lastoitusmateriaali, joka on vaihtoehto perinteisille kipseille. Puukipsi valmistetaan puuhakkeesta ja biopolymeereistä. Huokoisen tuntuinen levymateriaali lämmitetään 65 asteeseen, jonka jälkeen se voidaan muovailla käyttötarkoituksen mukaan – tarvittaessa myös uudelleen.

Woodcast-materiaali lanseerattiin vuonna 2010 ja jo vuotta myöhemmin siitä ennustettiin metsäteollisuuden vientihittiä. Nykyisin materiaalia käytetäänkin laajasti maailmalla.

Materiaalin sanotaan mullistavan luunmurtumien hoidon niin ihmisillä kuin eläimillä. Puuinnovaatiolla lastoittamiseen kuluu vähemmän aikaa kuin perinteisillä kipsi- ja lasikuitumateriaaleilla. Sen laittamiseen ei tarvita vettä eikä se sotke. Lisäksi biokomposiittimateriaali on edeltäjiään ympäristöystävällisempää ja potilaalle miellyttävämpi kantaa. Siitä valmistetaan myös muun muassa nilkkatukia.

Materiaali läpäisee röntgensäteitä ja on myrkytön ja allergeeniton. Myrkyttömyys on tehnyt siitä erittäin kysytyn eläimille, jotka saattavat pureksia niille laitettua kipsiä.