Siirry suoraan sisältöön.

Puuhake tositoimissa

Puukomposiitti puolittaa kodin pienkoneiden hiilijalanjäljen.

Puupohjainen komposiittimateriaali antaa lähes rajattomat mahdollisuudet fossiilisen muovin korvaamiselle esineissä ja laitteissa, kuten keittiön pienkoneissa. Materiaali valmistetaan metsäteollisuuden ylijäämästä.

79 prosenttia hiilihapotuslaitteesta voi olla puuta.

Tämän hiilihapotuslaitteen runko on valmistettu kokonaan puupohjaisesta puukomposiitista. Myös pullon raaka-aineeksi kehitetään uusiutuvaa materiaalia.

Hiilihapotuslaite on jo itsessään ympäristöteko verrattuna pullotetun veden ostamiseen. Kun kuplaveden valmistaa kotona, se säästää muovia ja kuljetuspäästöjä.

Puukomposiitista valmistetut tuotteet on suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön. Niiden käyttöikä vastaa laadukkaita muovituotteita. Hiilijalanjälki voi puolittua tai pienentyä jopa 80 prosenttia verrattuna vastaavaan, perinteisestä fossiiliperäisestä muovista valmistettuun tuotteeseen.

Toisin kuin perinteinen muovi, puupohjainen puukomposiitti valmistetaan uusiutuvasta raaka-aineesta. Suomalaisen Mysoda-hiilihapotuslaitteen raaka-aine on lähes sataprosenttisesti uusiutuvaa. Siitä 60 prosenttia on raakamäntyöljystä valmistettua polypropeenia ja 40 prosenttia puukuitua.

Sekä mäntyöljy että kuitu saadaan saha- ja selluteollisuuden tuotannossa syntyvistä sivuvirroista ja ylijäämästä, jotka näin pystytään hyödyntämään fossiilisten raaka-aineiden korvaajina.

Käytännössä uusiutuvista, puupohjaisista biomuoveista voidaan valmistaa kaikkea, mitä perinteisestä fossiilisesta muovista tuotetaan. Kodinkoneiden valmistuksessa hiilihapotuslaite voi olla vasta alkua. Kuluttaja- ja markkinatietoa julkaisevan Statista.com-verkkosivun mukaan Euroopassa myydään 704 miljoonaa keittiön pienkonetta vuonna 2028.

Metsien Suomi on metsäalan yhteinen viestintähanke. Sen kampanjat herättävät huomaamaan ja keskustelemaan, kuinka metsät ovat meillä Suomessa kaikessa mukana. Metsien Suomi kertoo pohjoisten metsien käytön kestävyydestä ja käytön tarjoamista ratkaisuista, kuten uusista tuotteista ja innovaatioista.