Siirry suoraan sisältöön.

Näillä meikeillä menet aivan puihin

Puu korvaa fossiilisia raaka-aineita kosmetiikkapakkauksissa.

Kauneuden- ja terveydenhoidossa luonnonkosmetiikka on ollut jo vuosia yhä kysytympää. Ekologista kosmetiikka etsivän on mahdollista hankkia tuotteita nyt myös ympäristöystävällisemmin pakattuna.

Luonnonkosmetiikka voidaan myös pakata ekologisemmin.

Puukomposiittipakkaukset valmistetaan kierrätettävästä puukuidusta ja luontoperäisistä sidosaineista.

Kauniiden puisten ja kartonkisten rasioiden rinnalle ovat tulleet puukomposiittipakkaukset, jotka valmistetaan kierrätettävästä puukuidusta ja luontoperäisistä sidosaineista.

Muovin kaltaisesta puukomposiitista saadaan vettä ja öljyä kestäviä pakkauksia, joiden ominaisuudet vastaavat esimerkiksi perinteistä muovista shampoopulloa tai voidepukkia.

Käytännössä kaikki arjessa käytettävät muovipakkaukset olisivat jo korvattavissa puupohjaisilla ja siten ekologisimmilla ratkaisuilla, jotka lisäävät pakkausten kierrätettävyyttä ja vähentävät mikromuovia sekä tuotteiden hiilijalanjälkeä. Siten myös kuluttaja voi vaikuttaa omaan ympäristöjalanjälkeensä.

Merkittävää puupohjaisissa pakkausmateriaali-innovaatioissa on myös niiden soveltuvuus nykyiseen tuotantoon ja tuotantolinjoihin, mikä edistää niiden kaupallistamista.

Puupohjaisilla materiaaleilla on korvattu jo nyt kahvikuppien ja salaattibaarikippojen kansia, tomaattirasioita, sämpyläpusseja ja jopa virvoitusjuomapulloja. Yksi huomaamattomista mutta ilmaston kannalta huomattavista keksinnöistä on myös täysin puupohjainen maito- ja mehutölkki, kun sen nesteen kestäväksi tekevä kalvokin on valmistettu biopohjaisesta muovista.