Siirry suoraan sisältöön.

Metsien Suomen verkkosivusto palkittiin

Metsien Suomen verkkosivusto sai jaetun toisen sijan vuoden 2020 Finnish Web Awards -kilpailussa. Kilpailun tuomariston mukaan ”Metsiensuomi.fi yhdistelee taitavasti erilaisia kerronnan keinoja”.

Kilpailu oli kaksiosainen. Ensimmäisessä vaiheessa yleisö sai äänestää finalisteista ja kaikkiaan 285 000 tekikin niin.

Tuomaristo valitsi joulukuussa finalistien joukosta voittajat. Työssään se käytti tukena sähköistä työkalua, joka ottaa monipuolisesti huomioon sekä sivuston inhimillisen käyttökokemuksen että sen teknisen laadun, luotettavuuden ja turvallisuuden.

Finnish Web Awards -palkinnon perusteluita: ”Metsiensuomi.fi yhdistelee taitavasti erilaisia kerronnan keinoja.”

Kilpailussa oli monia sarjoja ja muun muassa tubettajilla oli oma sarjansa. Metsien Suomen sarjan ykkössijan, Grand Prix -palkinnon voitti Vaasan kaupungin matkailua edistävä visitvaasa.fi.

Kakkossijasta kertovat Kultaiset palkinnot Metsien Suomen kanssa jakoi teräsyhtiö Outokummun sivusto outokumpu.com. Samassa sarjassa sijoittuivat kärkeen myös muun muassa Honkatalot ja WWF.

Metsien Suomen verkkosivuston teknisestä toteutuksesta vastaa Aste Helsinki ja sen ulkoasun on suunnitellut Jalo Toivio Design. Sivun vastuullinen julkaisija on Suomen Metsäyhdistys, jossa sivun suunnittelusta ovat vastanneet projektipäällikkö Kaarina Aro tukenaan Markus Heinonen, Anna Kauppi ja Hannes Mäntyranta.