Siirry suoraan sisältöön.

Mamma betalar -podcastissa pohditaan puun roolia arjessa

Metsien Suomen yhteistyöjakso työtä, perhettä ja rahaa käsittelevässä Mamma Betalar -podcastissa nostaa esille mitä kaikkea puusta voikaan tänä päivänä valmistaa parkettien ja mökkien lisäksi.

Näyttelijä Jasmin Hamid ja yrittäjä Nata Salmela keskustelevat uusista puutuotteista lähetyksessään Suuri asumisjakso – Talot, rempat ja mökit käsittelyssä. Jaksossa päivitetään ajan tasalle mammojen asumistilanne, jutellaan remppahaasteista, mökkiomistajuudesta ja opetellaan käyttämään raivaussahaa.

”Sitä tikulla silmään, joka wenge-parkettia haukkuu!”

Nata Salmela kertoo uuden kotinsa remontista Helsingissä. Kodista löytyy muun muassa upea, originaali wenge-parketti, joka kunnostettiin remontin yhteydessä. Perinteisten sisustuselementtien kuten parketin ja puupaneelien lisäksi Salmelan kodista löytyy myös ratkaisuja, jotka edustavat aivan uudenlaista suomalaista puunkäyttöä: kylpyhuoneeseen on asennettu puukomposiitista tehdyt pesualtaat ja amme.

Mamma Betalar -podcastin yhdellä jaksolla on keskimäärin 15 000 kuulijaa.

Mamma betalar -podcastin juontajakaksikko Jasmin Hamid ja Nata Salmela

Jasmin Hamid puolestaan kertoo miehensä suvun metsistä Etelä-Savossa, missä heillä on myös kesämökki. Hamid kertoo harrastavansa marjastusta ja sienestystä ja miettii, kuinka tärkeää olisi perehtyä mökkitontilla myös metsänhoitoon – ja pohdiskelee puolitosissaan jopa raivaussahan käynnistämistä metsässä. Nyt metsänhoito on ollut appiukon harteilla, mutta Hamid toivoo tämän osaamisen siirtyvän myös nuoremmille sukupolville.

”Puu on vähän niin kuin denim, kumpikin on aina muodissa”

Jakson loppupuolella Hamid ja Salmela havahtuvat miettimään, miten puu on ollut ammoisista ajoista lähtien ihmisten elämässä mukana, ja kuinka sitä yhä löytyy ympäriltämme kaikesta, ja nyt myös ihan uudenlaisissa muodoissa. Nata Salmela kiteyttääkin oivallisesti: ”Puu on vähän niin kuin denim, kumpikin on aina muodissa, mutta millaisena, niin se trendi aina vähän muuttuu.”

Mamma Betalar -podcastin yhdellä jaksolla on keskimäärin 15 000 kuulijaa. Metsien Suomen teemoja esitellään myös Hamidin ja Salmelan omilla Instagram-kanavilla, joilla on yhteensä lähes satatuhatta seuraajaa.

Kuuntele Mamma betalar -podcastia Suplassa, Podplayssa ja Spotifyssa.